The ultimate travel designer

Кападокия и Коня

Вълнуващо пътешествие из една древна земя, където мистика, култура, традиции и история се вплитат в един истински феномен, наречен Кападокия.

Ден 1: Отпътуване от София около 05:30 часа и от Пловдив около 07:00 час. Дневен преход през Истанбул до Анкара. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел. Вечеря в хотела и нощувка.

 

Ден 2: Закуска в хотела и панорамна обиколка на Анкара - включва разглеждане на Цитаделата (най-старата част на града), разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, старата сграда на Парламента на Република Турция. Следобед - отпуътуване за Кападокия. По пътя - преминаване през Туз гьол (второто по големина солено езеро в Турция). Настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

 

Ден 3: Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар (100 км). След закуска, посещение на Музея на открито в Гьореме (манастирски комплекс, изваян в скалите, най-старите скални църкви  датират още от VII век). Разглеждане на крепостта Ючхисар и Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците и другите панорамни площадки. Вечеря в хотела и нощувка.

Възможност за посещение на автентичен ритуал на дервиши.

 

Ден 4: Кападокия - Ючхисар - Дерин Кую - Ъхлара - Коня (280 км).  Закуска в хотела и целодневна екскурзия из Кападокия. Разглеждане на подземния град Дерин Кую (състоящ се от 9 етажа изцяло под земята, свързани чрез каменни стълбища).  Следобед - отпътуване за живописната долина Ъхлара, образуваща внушителен каньон. Следва раглеждане на Коня - града на танцуващите дервиши. Вечеря в хотела и свободно време.

 

Ден 5: Коня - Акшехир - Кютахия - истанбул (600 км). Закуска и след това - посещение на Мавзолея на Мевляна Джелаледин Руми - най-известният суфи-мистик и най-четеният суфи-поет в света.  Разглеждане на "Двореца Алаадин". Екскурзията продължава с отпътуване към Акшехир и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Отпътуване за областта Кютахия и възможност за посещение на цех за грънчарски и керамични изделия. Следобед - преход до Истанбул и пристигане в хотела около 24:00 часа. Настаняване и нощувка.

 

Ден 6: Истанбул - Одрин - Пловдив - София (590 км). Закуска и възможност за допълнителни екскурзии или самостоятелно разглеждане на града. Рано следобед - отпътуване за България през Одрин. По пътя се посещава "Аквариум Тюркуазо" с подводния тунел, дълъг 80 метра. Пристигане в Одрин и посещение на джамията Селимие. пристигане в България след полунощ.  

 

Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус, пътни и гранични такси, 5 нощувки с 5 закуски и 4 вечери в хотели 3*, панорамна обиколка на Анкара, панорамна обиколка на Кападокия с посещение на Музея на открито в Гьореме в Кападокия, подземния град Дерин Кую, музея под открито небе Ючхисар (без включени входни такси), посещение на Долината на Гълъбите, на Камилата, на Отшелниците, посещение на винарска изба с дегустация на вина, посещение на грънчарско ателие, посещение на кожена фабрика (при наличие на свободно време), посещение на град Коня и пешеходна разходка из града, посещение на "Центъра на света" в град Акшехир и на гроба на Настрадин Ходжа, посещение на Двореца Алаадин, посещение на Одрин и джамията Селимие в Одрин, екскурзовод на български език, медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

входни такси за следните обекти:

Музея на Цивилизациите в Анкара (15 лв.), крепостта Ючхисар (5 лв.), Музея Гьореме (15 лв.), Долината Зелве (8 лв.), Подземния град Дерин Кую (15 лв.), Мавзоляй на Мевляна (2 лв.), "Аквариум Тюркуазо" (28 лв.), разходи от личен характер

 

Допълнителни екскурзии:

Посещение на ритуала на дервишите - 25 евро на човек (без включена вечеря)

Посещение на турска вечер с фолклорни танци - 25 евро на човек (включени напитки и ядки)

Разходка с кораб по Босфора (минимум 30 човека) - 18 евро на човек

Посещение на двореца Долмабахче - 28 евро на човек

Музея на ледените фигури - 20 лв.

Полет с балон над Кападокия - 140 евро

Все още нямаме актуални цени за "Кападокия и Коня".

За повече информация, моля, обадете ни се на телефон 0700 1 51 41 или посетете страницата контакти, за да направите вашата резервация за "Кападокия и Коня".

Най-продавани

399 лв.
пакет Спа почивка в Гранд хотел Поморие пакет Спа почивка в Гранд хотел Поморие
Релакс и спокойствие в близост до морския бряг. Почивка в суперлуксозния Гранд хотел...
HB; 5*; 3 Нощувки; Поморие
192 лв.
Пакет Отдих в спа хотел Бор, 3 нощувки Пакет Отдих в спа хотел Бор, 3 нощувки
Отдъхнете сред аромата на борови гори и луксозната обстановка на хотел "Бор". Поглезете...
BB; 4*; 1 нощувка; Велинград