Почивка на планина

Почивка на планина

Българските планини са много красиви. Това ги прави примамка за много български и чуждестранни туристи, които искат да предакат своята почивка на планина в България. Всичките планини в България са различни сами по себе си, но всички са с уникална природа. Без значение дали е зима или лято, можете да бъдете сигурни, че вашата почивка на планина ще ви очарова и споменът за нея ще ви радва дълго време.

 

Най-често почивки на планина 2012 се организират из най-големите български планини. Това са Рила, Пирин, Родопи. Там се намират големите български ски курорти – Боровец, Банско и  Пампорово. Там има много планински хотели. Малки , големи , скъпи, евтини, луксозни хотели на планина, обединени от едно нещо – стремежа да направят вашата почивка на планина в България уютна и комфортна. Ски съоръженията са  модерно оборудвани и добре поддържани, което е предпоставка за добра зимна почивка на планина. През зимния сезон има добри условия както за ски почивка, така и за спа почивка, за хората които не практикуват зимни спортове.

 През лятото се организират походи в планините. Разходките могат да бъдат кратки или да продължат няколко дни. Планинския въздух и гледките, които се откриват пред туристите правят една почивка на планина наистина незабравима. Докато се разхождате можете да наберете билки и да видите различни животни. Стара планина е идеална, когато става дума за походи. Родопите от своя страна са планината, която има най-много минерални извори. Там се намира и „Спа столицата на балканския полуостров“ – Велинград. Рила и Пирин пък са пълни с прекрасни езера с ледена вода. Където и да отидете няма да престанете да се оглеждате на около.

В българските планини има много заслони, хижи, хотели, които са подходящи за почивка по време на походите. Със сигурност ще срещнете много истински хора по време на вашата почивка на планина 2012 и ще създадете приятелства за цял живот.

Разбира се, има вариант както скъпа, така и евтина почивки на планина. Офертите за по-луксозните хотели, където можете по спокойно да прекарате своята почивка на планина са в големите курорти, хотелите в Чепеларе, Еленския балкан, Трявна или Рибарица. Спа почивка на планина можете да прекарате освен във Велинград, в Сандански, Хисаря, Девин или Чифлика.

Културния туризъм също е много развит на територията на нашите планини. Възрожденските градове Велико търново, Копривщица, Сливен, Трявна и др. носят в себе си историята на българския народ.

Има много места, подходящи за почивка на планина в България. Всичко зависи от вашите интереси, желания и възможности.

Много планинакси хотели в България предлагат оферти за почивка на планина All inclsuive  (ол инклузив), като в цената на пакета за почивка в планинаски хотел понякога има включено ползване на басейн, спа процедури, транспорт до ски пистите или даже карти за ски влекове.

 

 

 

 

 

 

Почивка на планина

Градове за почивка на планина

Банско Банско
В подножието на Пирин планина, на 927 метра надморска височина се намира живописното курортно градче Банско. Градът има богата...
Боровец Боровец
Сгушен сред северните склонове на Рила планина, на 1350м. надморска височина се намира Боровец - най-старият планински курорт...
Пампорово Пампорово
В подножието на връх Снежанка, на 1650 м надморска височина се намира най-слънчевият планински курорт у нас, а именно Пампорово....
Велинград Велинград
Влинград се намира в сърцето на Родопа планина, в югозападната част на България. До него се стига лесно и се намира на 1...