Уикенд

Липсата на достатъчно време сред съвременните хора популяризира кратките туристически пътувания.  Изготвят се многобройни и изгодни уикенд пакети, благодарение на които можете да прекарате романтичен уикенд с половинката си или да се забалявате с приятели. Подобни екскурзии се организират до курортите в България или до различни точки в Европа. Пътуванията могат да бъдат автобусни, за по-близките дестинации, или самолетни, за по-далечните. По този начин може да се организира уикенд в Прага, например, или уикенд във Виена.

 

Уикенд в Лондон също може да бъде интересна почивка, като се има предвид високото ниво на нощния живот в английската столица. Един романтичен уикенд в Рим или в Париж за двама може да се превърне в прекрасен подарък за любимия човек.

Най-многобройните оферти са за пътувания до по-близки дестинации,  като  уикенд в Гърция или Истамбул, например. Истамбул е интересен с това, че се явява като мост между Изтока и Запада, в който историята се сблъсква с модерността. Това е огромен град, простиращ се на два континента, Азия и Европа. По време на един уикенд в Истамбул туристите имат възможността да разгледат голяма част от местните забележителности.

Друга екскурзия, която можете да се предприеме е до лесно достъпна и интересна дестинация е южната ни съседка, която предлага различни възможности за почивка и отдих по всяко време на годината. Много от предложения за уикенд в Гърция са свързани с посещения на островите в южната част на страната. Това е страхотна възможност за прекарване на почивка на море в различна обстановка. Други оферти в Гърция се предлагат във връзка с пазаруването в големите търговски центрове в по-големите градове. Така, например, по време на един романтичен уикенд  за двама в Солун можете да се възползвате от големите намаления, които се организират ежемесечно.

Интересен е варианта за почивка в България през зимата може да бъде организиран в някой от местните ски курорти и спа центрове. През лятото подходящи места са морските курортни градове. Българските хотели предлагат страхотни условия и оферти за уикенд за двама или повече хора.